Boli de toamna

#miere lavanda #infuzie lavanda #lavanda raceli #lavanda depresie de toamna #remedii lavanda #depresie de toamna #lavanda

Lavanda te fereste de depresia de toamna si te apara de bolile de sezon!

Raceli, bronsite, depresie... cel putin trei dintre neplaceri aduse de vremea mohorata specifica toamnei. Din fericire, exista un remediu care le poate pe toate. Este si eficient, si ieftin, si popular romanilor din cele mai vechi timpuri: lavanda.

Florile de lavanda se pot administra sub forma de ulei volatil, miere, tinctura, pulberea de planta uscata.

Uleiul de lavanda poate fi folosit cu succes pentru combaterea starilor cauzate de lipsa luminii naturale (anxietate, insomnii si chiar depresie). Pus in lampa de aromaterapie, uleiul de lavanda actioneaza asupra ganglionilor nervosi existenti la nivelul creierului, determinand o descarcare a energiei nervoase in tot organismul.

In plus, lavanda, sub forma de miere, combate epuizarea fizica si cea intelectuala, frecvente in acest anotimp. Pentru mierea de lavanda, albinele aduna in medie  67 de tipuri de polen, de aceea este recomandata si in corectarea carentelor nutritionale, in convalescente dupa diverse boli si in hepatite. Totodata, este utila pentru dezinfectarea ranilor, cicatrizarea rapida, ameliorarea reumatismului si a durerilor musculare, afectiunilor pulmonare.  

Cum se administreaza

“Pe langa proprietatile relaxante, antiseptice si antiinflamatoare, lavanda are si efecte antispastice, anticolitice, coleretic-colagoge (asigura buna functionare a vezicii biliare) si diuretice”, afirma dr Ruxandra Constantina, medic specialist medicina familie, competenta apifitoterapie, biorezonanta, iridologie.

Medicul explica pe larg modul de utilizare a lavandei in caz de cefalee, migrena, afectiuni respiratorii (gripa, bronsite, astm) si afectiuni renale (colica nefretica, cistite) intr-un articol publicat pe Acasa.ro, pe care il poti citi aici.

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare