Profita din plin de acest sezon colorat si creeaza decoratiuni unicat, din frunze de toamna. Un bol din frunze va deveni rapid piesa de interes in orice decor. Este perfect pentru a-l umple cu bomboane sau cu pout purri.

Ai nevoie de:

  • frunze de stejar
  • adeziv ce devine transparent dupa uscare
  • pensula
  • balon
  • foarfece
  • un bol in care sa pui balonul

Sfat: alege frunze ce nu sunt foarte uscate, pentru a fi maleabile. Cele foarte uscate se vor rupe, iar bolul nu va avea aspectul dorit.

Cum poti realiza bolul din frunze de toamna

Pentru a realiza bolul din frunze de toamna, incepe prin a taia dofitele frunzelor, cu ajutorul foarfecii.

Umfla apoi balonul foarte bine si asaza-l in bol. Aplica un strat de adeziv pe acesta si incepe sa lipesti cate o frunza, aplicand pe fiecare frunza in parte un strat de adeziv. Continua astfel, pana cand obtii un bol de adancimea dorita.

Realizeaza marginile bolului dintr-un singur strat de frunze, pentru un aspect desavarsit.

bol din frunze de toamna

Continua apoi prin adaugarea inca unui strat de frunze, iar la final aplica un al treilea strat doar la baza bolului. Astfel bolul va deveni rezistent si nu se va rupe in momentul in care vei adauga decoratiuni in acesta.

Lasa apoi adezivul sa se usuce foarte bine. Este indicat sa tii bolul cu balonul nemiscate, pana adoua zi. Cu ajutorul unui ac sparge balonul si indeparteaza cu grija ramasitele acestuia de pe marginile bolului, daca este cazul.

Acum te poti bucura in voie de noul tau bol, cu ajutorul caruia poti decora masuta de cafea, semineul sau orice alta piesa de mobilier anosta.

bol din frunze de toamna

Surse foto: hellolucky.com

  •   2017-10-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Boala care

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii