Zacusca este unul dintre cele mai savuroare alimente consumate in timpul iernii. Cea mai populara este clasica zacusca de vinete, insa, pe langa aceasta exista numeroase tipuri de zacusca cel putin la fel de bune. Printre acestea se numara zacusca de fasole, zacusca de peste si zacusca de ciuperci.

Zacusca de fasole

Sursa foto: bucataras.ro

Ingrediente:

  • 1 kg fasole uscata
  • 3 morcovi
  • 2 kilogram ceapa
  • 3 kilogram gogosari
  • 1 litru ulei
  • 1 litru bulion
  • sare
  • piper boabe
  • 3 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienibahar

Cum se prepara:

Pune fasolea la fiert in apa cu sare. Cand a fiert suficient las-o sa se raceasca. Decojeste-o pe cat posibil, apoi da-o prin masina de tocat (sau prin blender daca nu ai masina de tocat). Procedeaza la fel si cu gogosarii.

Toaca ceapa marunt si rade morcovul pe razatoarea mica. Pune-le impreuna la calit, intr-un vas cu putin ulei. Adauga apoi gogosarii si condimentele si caleste totul pana cand acestea se inmoaie. La final adauga si fasolea. Asezoneaza dupa gust cu sare si lasa totul sa fiarba pana cand legumele sunt bine facute.

Pune zacusca in borcane curate ce se inchid ermetic. Deasupra adauga un strat subtire de ulei. Inchide borcanele etans si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei, sub un strat de paturi groase. Depoziteaza-le apoi in camara.

 

Sursa foto principala: bucataras.ro

  •   2017-09-27
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.