Retete de toamna

#castraveti in otet #Castraveti acriti in otet # retete de toamna #castraveti

Castraveti acriti in otet, fara conservanti. O reteta pe care trebuie sa o incerci

Castravetii in otet, sunt preferatii multor persoane. De ce sa-i cumperi insa din comert, pe cei plini de chimicale si aditivi, in loc sa-i prepari acasa? Nu este deloc dificil. Cel mai migalos lucru este spalarea castravetilor.

Ingrediente pentru castravetii acriti in otet

  • 6-7 kg de castraveti
  • cepe mici, taiate in jumatati (nu mai mari de marimea uni mingi de ping pong)
  • morcovi, taiati rondele
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • sare mare, grunjoasa (pentru muraturi)
  • zahar
  • otet

Cum se prepara castravetii acriti in otet

Spala castravetii bine (opteaza pentru castraveti cat mai mici). In fiecare borcan adauga mai intai cateva felii de morcov, o jumatate de ceapa si apoi asaza castrravetiiin fiecare borcan. La final mai adauga o jumatate de ceapa si cateva felioare de nmorcov.

Pentru a prepara marinata tine cont, ca pentru un borcan de 800g ai nevoie de 1 lingurita de sare, 1 lingura de zahar 50 ml otet. Se adauga aceste ingrediente intr-o oala. Urmatorul pas este sa umplii un borcan cu apa, avand grija ca tot aerul din acesta sa iasa. Rastoarna apoi apa intr-o masuratoare si inmulteste cantitatea obtinuta cu numarul de borcane pe care le-ai umplut cu castraveti. Adauga apa peste otet si pune totul la fiert, alaturi de cateva boabe de piper si de mustar, si o frunza de dafin.

Umple pe rand borcanele cu marinata fierbinte. Adauga cate putina in fiecare borcan, apoi continua tot asa pana le umplii, in caz contrar risti sa spargi borcanele. Inchidele bine si intoarce-le cu susul in jos. Lasa-le sa stea asa timp de doua-trei minute. In acest fel borcanele se videaza si se sterilizeaza singure si nu vei fi nevoit sa le mai fierbi. In plus, vei putea obnserva daca ai borcane al caror capac nu se inchide bine, deoarece zeama se va prelinge pe marginea acestuia.

Intre timp pregateste un pat de paturi. Muta borcanele pe paturi si inveleste-le bine. Lasa-le acolo timp de doua-trei zile sau pana cand ajung la temperatura camerei, apoi le poti muta in camara.

Sursa foto: bzi.ro

  •   2017-10-10
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Socul anafilactic la caine si pisica

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.