Retete de toamna

#musaca de cartofi cu carne #musaca de cartofi # reteta musaca #musaca

Musaca de cartofi cu carne, reteta ideala in zilele racoroase de toamna

Musacaua de cartofi cu carne este ideala in zilele racoroase. Aceasta se prepara destul de usor, insa trebuie sa ai putina rabdare, deoarece procesul este unul indelungat. Daca si tu adori musacaua si vrei sa o prepari acasa, iti prezetam o reteta simpla si savuroasa.

Ingrediente pentru musacaua de cartofi cu carne

  • 1 kg carne tocata de vita (sau amestec de vita si porc)
  • 5-6 cartofi mari
  • 2 cepe albe, de marime medie
  • 1 morcov
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 rosii
  • 4 oua
  • sare
  • piper

Cum se prepara musacaua de cartofi cu carne

Taie cartofii rondele si prajeste-i pana se rumenesc usor. Scoate-i pe o farfurie si lasa-i sa se raceasca.

Intre timp, in robotul de bucatarie toaca ceapa si morcovul marunt. Pune legumele intr-o tigaie incapatoare, cu putin ulei si caleste-le pana cand ceapa se inmoaie. Adauga apoi carnea si continua sa calesti totul pana cand acesta din urma este bine facuta. La final adauga mararul si patrunjeleul tocate marunt si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Lasa compozitia sa se raceasca, apoi bate doua oua ca pentru omleta si incorporeaza-le in compozitia de carne.

Tapeteaza o oala ce poate fi adaugata la cuptor cu ulei si pesmet. Adauga apoi un strat de cartofi, atat la baza cat si pe pereti. Adauga jumatate din compozitia de carne, apoi un alt strat de cartofi, restul de carne si la final inc aun strat de cartofi.

Peste cartofi adauga un strat de rosii taiate rondele.

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata cuburi, ouale batute, mararul tocat fin, sarea, piperul si condimente dupa preferinta.

Adauga totul la cuptor pana cand legumele de la suprafata se rumenesc. Cand sunt aproape gata, scoate oala din cuptor si adauga restul de oua, batute ca pentru omleta desupra.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga la cuptor. Inainte de a fi gata se da jos folia de aluminiu, se toarna deasupra cele doua oua batute bine si se mai lasa la cuptor pana se incheaga oul.

Cum se serveste musacaua de cartofi cu carne

Sereveste musacaua calda, alaturi de ardei copt sau muraturi! Merge perfect alaturi de un pahar de vin rosu.

Sursa foto: fitness.vacationabroad.ru

  •   2017-09-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din retete-de-toamna

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum ne protejam animalul de canicula

Expertul Acasa.ro, Elena Carstea, sociolog

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii