Retete de toamna

#reteta dovleac copt # retete dovleac #dovleac copt #dovleac

Cum sa prepari cel mai bun dovleac copt

Dovleacul copt este un delciu in zilele racoroase de toamna. Se prepara rapid si poate fi savurat in locul unui desert pretentios. Este sanatos si nu continune multe calorii, fiind ideal si pentru cei care se afla la dieta.

Ingrediente pentru dovleacul copt

  • 1 dovleac mediu
  • 2 lingurite scortisoara
  • ½ lingurita nucsoara
  • ¼ lingurita cuisoare macinate
  • 3 linguri miere
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • un praf de sare

Cum se prepara dovleacul copt

Spala dovleacul bine si taie-l apoi in jumatate. Scoae-i toate semintele cu ajutorul unei linguri si indeparteaza partea spongioasa, pana ajungi la pulpa.

Taie apoi dovleacul in bucati, in functie de preferinte. Asaza dovleacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa-l pui cu coaja in jos.

Intr-un bol adauga scortisoara, nucsoara, cuisoarele, mierea si sarea si amesteca totul foarte bine. Adauga apoi vanilie dupa gust. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie unge dovleacul cu aceasta compozitie.

Coace dovleacul la cuptorul incins timp de aproximativ o ora. Dovleacul este complet copt in momentul in care furculita intra cu usurinta in acesta.

Cum se serveste dovleacul copt

Poti servi dovleacul copt atat cald cat si rece.

Sursa foto: steamykitchen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea