Ingrediente pentru dovleacul copt
- 1 dovleac mediu
- 2 lingurite scortisoara
- ½ lingurita nucsoara
- ¼ lingurita cuisoare macinate
- 3 linguri miere
- cateva picaturi esenta de vanilie
- un praf de sare
Cum se prepara dovleacul copt
Spala dovleacul bine si taie-l apoi in jumatate. Scoae-i toate semintele cu ajutorul unei linguri si indeparteaza partea spongioasa, pana ajungi la pulpa.
Taie apoi dovleacul in bucati, in functie de preferinte. Asaza dovleacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa-l pui cu coaja in jos.
Intr-un bol adauga scortisoara, nucsoara, cuisoarele, mierea si sarea si amesteca totul foarte bine. Adauga apoi vanilie dupa gust. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie unge dovleacul cu aceasta compozitie.
Coace dovleacul la cuptorul incins timp de aproximativ o ora. Dovleacul este complet copt in momentul in care furculita intra cu usurinta in acesta.
Cum se serveste dovleacul copt
Poti servi dovleacul copt atat cald cat si rece.
Sursa foto: steamykitchen.com