Retete de toamna

#gem de fructe exotice #gem de banane #gem de fructe #gem

Surpriza din camara: Gem de banane! Iata reteta

 

Multi oameni apreciaza bananele pentru calitatile lor nutritive si pentru faptul ca sunt niste fructe care au numeroase beneficii asupra sanatatii. Ei bine, supriza este ca putem face gem de banane chiar la noi in casa! Iata cat de simpla este reteta:

Gem de banane caramelizate – Ingrediente:

  • 5 banane
  • 120 ml apa
  • 250 gr zahar
  • jumatate de lingurita de sare
  • 1 lingura suc de lime
  • 1 lingura extract de vanilie

Cum se prepara:

Intr-un vas incapator, care se poate baga la cuptorul cu microunde se adauga zaharul si apa, se amesteca bine. Dupa ce ai terminat, acopera bolul cu o folie de plastic, pe care trebuie sa o gauresti in 6-8 locuri – pentru o buna ventilatie.

Adauga vasul in cuptor, la putere maxima, timp de 10 minute. Dupa acest interval, continua sa gatesti zaharul cate doua minute pana cand devine maroniu.

Cat timp zaharul se caramelizeaza, taie bananele felii. Dupa ce ai terminat pune-le intr-o oala incapatoare.

Dupa aceea, scoate bolul cu zahar din cuptorul cu microunde, si cu grija indeparteaza folia de plastic si toarna continutul peste banane.

Noua compozitie trebuie gatita la foc mediu pana incep sa fiarba, apoi redu focul la minim si continua sa gatesti pana cand bananele devin translucide, iar gemul devine lipicios (15-20 de minute). Adauga sarea si amesteca bine, apoi stinge focul si incorporeaza extractul de vanilie si sucul de lime.

Dupa ce ai terminat procesul de fierbere si ai lasat gemul sa se raceasca putin, toarna-l in borcane curate si sigileaza-le bine. Gemul rezista la frigider timp de aproximativ o luna.

Sursa imagini: Pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea