Retete de toamna

#zacusca de ciuperci #zacusca de fasole #zacusca de peste # retete de zacusca #zacusca

3 retete de zacusca pe care trebuie sa le incerci si tu anul acesta

Zacusca de ciuperci

Sursa foto: carrefour.ro

Ingrediente:

  • 2 kilogram de ciuperci (orice tip de ciuperci doresti)
  • 1 kilogram de gogosari/ardei kapia (copti)
  • 1 kilogram de rosii coapte
  • 400 g ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper boabe
  • 3 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienibahar

Cum se prepara:

Toaca ceapa marunt si caleste-o in putin ulei la foc mic, pana incepe sa se inmoaie, amestecand incontinuu. Toaca si ardeii marunt si adauga-i peste ceapa, impreuna cu condimentele.

Ciupercile se curata si se taie marunt. Se adauga apoi la calit peste ceapa si ardei. Se adauga o lingurita de sare si se amesteca bine. Ciupercile isi vor lasa multa apa insa, pentru ca legumele sa fiarba suficient este posibil ca pe parcurs sa fie necesar sa mai adaugi apa.

Curata rosiile de coaja si trece-le prin masina de tocat sau prin blender. Adauga-le peste zacusca si asezoneaza totul cu sare. Lasa sa fiarba pana cand aceste sunt bine facute iar zeama in exces se evapora.

Pune zacusca in borcane curate ce se inchid ermetic. Deasupra adauga un strat subtire de ulei. Inchide borcanele etans si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei, sub un strat de paturi groase. Depoziteaza-le apoi in camara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum ne protejam animalul de canicula

Expertul Acasa.ro, Elena Carstea, sociolog

Pune o intrebare