Ingrediente pentru cafeaua cu lapte si dovleac
- 1/2 cana piure de dovleac
- 2 betisoare de scortisoara
- 4 cuisoare, intregi
- 1/4 lingurita condimente pentru dovleac
- 1/4 cana cafea macinata
- 2 cani de lapte
- 4 cani de apa
- 120g zagar brun
Cum se prepara cafeaua cu lapte si dovleac
Intr-un vas incapator adauga apa, scortisoara, cuisoarele si zaharul intr-un vas si pune-le la fiert la foc mediu. In momentul in care apa incepe sa clocoteasca, redu focul la minim, acopera vasul si lasa totul sa fiarba timp de cinci minute.
Indeparteaza vasul de pe foc si adauga cafeaua. Amesteca bine si acopera vasul din nou. Lasa-l sa stea timp de cinci minute, apoi strecoara continutul intr-un alt vas.
Peste cafeaua rezultata adauga piureul de dovleac si condimentele pentru dovleac si amesteca foarte bine. Pune vasul pe foc si adu totul la punctul de fierbere. Adauga laptele si seveste cafeaua imediat.
Sursa foto: pinterest.com