Retete de toamna

#dulceata # reteta dulceata de ardei iute #dulceata de ardei iute #dulceata de legume

Deliciile toamnei: Dulceata de ardei iute. Reteta simpla si rapida

 

Ardeiul iute este recunoscut pentru faptul ca te ajuta sa pierzi in greutate, dar nu toata lumea poate consuma acest aliment din cauza gustului sau puternic. Echipa Acasa.ro iti propune o reteta de dulceata de ardei iute care se potriveste de minune cu o friptura la gratar!

 

 

Ce iti trebuie:

  1. 200 gr de ardei iuti rosii
  2. 700 gr de ardei gras rosu
  3. 800 kg de zahar
  4. 40 ml otet de mere

Cum o prepari:

In primul rand trebuie sa speli bine ardeii, dupa aceea le scoti cotoarele si ii cureti bine de seminte. Dupa ce ai terminat cu procesul de curatare trebuie sa ii tai felii.

Pentru al doilea pas vei avea nevoie de o oala incapatoare. Asigura-te ca este spalata, iar dupa aceea pune ardeii impreuna cu otetul la fiert, dar ai grija ca focul sa fie lasat mic. Trebuie sa amesteci din cand in cand pana ce compozitia incepe sa-si lase sucul. Ardeii ar trebui fierti cam 25 de minute, cu capacul pus. Iti dai seama ca sunt gata atunci cand s-au inmuiat.

Pentru pasul numarul trei vei avea nevoie de un blender sau de o masina de tocat, desigur daca preferi sa simti bucatile de ardei ii poti toca cu un satar. Acum, daca iti doresti ca dulceata ta sa fie perfecta iti recomandam sa treci piureul de ardei printr-o sita pentru a-l separa de coji. Dupa ce ai urmat in tocmai pasii de mai sus nu iti ramane decat sa pui piureul la fiert impreuna cu zaharul, timp de 50 de minute. Nu uita sa amesteci din cand in cand!

Ultimul pas este cel mai simplu: nu iti mai ramane decat sa pui dulceata firbinte in borcane si sa le lasi la racit. Este de preferat sa le depozitezi undeva la rece.


Sursa imagini: Pinterest.com


 

 

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare