Toamna in gradina

#ingrijire sol toamna # gradina toamna #sol gradina #toamna #activitati gradina toamna #lucrari gradina toamna

Toamna, momentul perfect pentru a pregati solul pentru primavara

Toamna, aproape toate culturile se trec, plantele se usuca si trebuie indepartate. Acesta este momentul perfect pentru a acorda atentie solului si pentru a-l pregati pentru primavara daca vrei ca in noul an sa te bucuri de culturi bogate. Iata 4 pasi de care trebuie sa tii cont in ingrijirea solului din gradina.

1. Curata solul foarte bine

Primul pas este curatarea temeinica a solului. Se vor indeparta plantele uscate dar si cele care nu mai dau rod. Apoi se indeparteaza orice urme de buruiana, frunze uscate si crengi cazute.

Frunzele si plantele uscate, afectate de daunatori sau boli se ard, pentru a preveni raspandirea acestora. Cele sanatoase pot fi folosite pentru compost.

Daca ai plante care inca mai rodesc lasa-le sa se coaca, apoi strange roadele si indeparteaza tufele.

2. Sapa foarte bine solul

Dupa ce ai curatat solul temeinic, sapa-l foarte bine, apoi grebleaza-l pentru a se afana si pentru a indeparta orice urme de crengi ascunse in sol, sau radacini ale plantelor. In acest mod, la primavara, solul va fi pregatit pentru plantarea noilor culturi.

3. Fertilizeaza solul

Fertilizarea solului este esentiala toamna, intrucat reda pamantului substantele nutritive si minerale esentiale. Fara acestea, urmatoarele culturi nu se vor dezvolta armonios. Prima fertilizare trebuie facuta imediat dupa saparea de toamna si trebuie reluata la trei saptamani dupa. La final se adauga un strat generos de compost, ce va elibera treptat substante nutritive in sol, pe parcursul anotimpului rece.

4. Indeparteaza cu regularitate buruienile

Chiar daca nu mai ai plante roditoare, buruienile vor continua sa-si faca aparitia in gradina, pana in momentul inghetului. Acestea trebuie indepartate periodic din sol. In caz contrar acestea se vor "hrani" cu substantele nutritive din sol, iar munca ta va fi in zadar.

Sursa foto: gardeningtipsforyou.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea