Boli de toamna

#dieta imunitate #imunitate toamna #imunitate

Cum ne stimulam imunitatea in mod natural

In acest sezon, cea mai la indemana metoda sa ne stimulam imunitatea consta in consumul fructelor si legumelor autohtone, bogate in vitamine, minerale, fibre, enzime, antioxidanti! Ne ajuta atat sa ne pastram o buna imunitate a organismului si ne ofera in acelasi timp si vitalitate si energie!

Expertul Acasa.ro, dr Ruxandra Constantina te sfatuieste in aceasta perioada sa consumi din belsug struguri (atat albi, dar mai ales cei negri), “care contin o cantitate mare de antioxidanti ce ne cresc imunitatea. Mustul reprezinta deopotriva un adevarat izvor de sanatate”.

“Fructele de padure (mure, afine, catina) sunt surse excelente de vitamine, minerale si antioxidanti, care ne pastreaza o buna imunitate a organismului, ne apara de bolile degenerative si canceroase”, continua expertul.

Dr Ruxandra Constantina ne recomanda si consumul de prune, pere si mere, “care au efecte detoxifiant depurative, regleaza digestia, cresc imunitatea, sunt tonice ale sistemului nervos”.

Dintre legume, recomandate sunt: dovlecelul, sfecla, conopida, broccoli, varza alba si rosie, fasole verde, rosii.

“Sa nu uitam de productia de toamna de ceapa verde, ridichi, salata si spanac. Usturoiul, ceapa, prazul, cat si condimentele (marar, patrunjel, leustean, busuioc, cimbru, menta, ghimbir, sofran) au actiune antimicrobiana si antivirala si ajuta la mentinerea sanatatii organismului”.

Si uleiul de peste (ce contine vitaminele A si D, cat si acizi grasi omega 3) este util pentru functionarea normala a sistemului imunitar.

De asemenea, bacteriile probiotice din iaurt, lapte batut, kefir si sana ajuta la mentinerea echilibrului  florei intestinale ceea ce confera un efect de protectie impotriva bolilor infectioase.

“Consumati vitamina C in asociere cu bioflavonoide din surse naturale, ceea ce este de un ajutor real in lupta cu infectiile respiratorii: fructe de padure (catina, macese, afine, coacaze), citrice, mere, ca atare sau sub forma de siropuri presate la rece”, recomanda medicul.

Sursa foto: siparent.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare