Inceputul de toamna este perfect pentru a prepara conserve savutoase pentru camara de iarna. Si cum ne aflam in plin sezon al gogosarilor, trebuie sa profiti din plin pentru a prepara gogosari in otet. Iata cum poti prepara cei mai buni gogosari in otet.

Ingrediente pentru gogosarii in otet

  • 4 kg de gogosarilor400 ml otet de vin alb
  • 400 g zahar
  • 80 g sare
  • 1 lingura de piper, boabe,
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 3 radacini de hrean
  • capatana de usturoi
  • frunze de dafin

Cum se prepara gogosarii in otet

Spala bine gogosarii si taie-i in sferturi. Scoate-le semintele spala-i si in interior. Lasa gogosarii la scurs, intr-un lighean incapator.

Intre timp, pune la fiert otetul cu zaharul si sarea. Amesteca bina pana cand zaharul se topeste. Lasa solutia sa clocoteasca timp de doua-trei minute, apoi stinge focul.

Adauga gogosarii scursi intr-o oala incapatoare si toarna otetul peste ei. Acopera oala cu un capac si las-o la temperatura camerei pana a doua zi.

Pregateste apoi borcanele pentru a doua zi. Acestea trebuie sa fie curate, dezinfectate si foarte bine uscate. In caz contrar, risti ca gogosarii sa fermenteze si sa nu mai poata fi consumati.

A doua zi, separa gogosarii de zeama si asaza-i in borcanele pregatite. Acestea trebuie asezate cat mai aproape unele de altele insa fara a le presa. Printre feliile de gogosar, adauga hrean si catei de usturoi. In fiecare borcan adauga o frunza de dafin, cateva boabe de piper si o lingurita rasa de boabe de mustar.

Strecoara zeama in care au stat gogosarii apoi adauga-o in borcane, avand grija sa acopere bine gogosarii, in caz contrar se vor strica.

Inchide bine borcanele si depoziteaza-le in camara.

Sursa foto: preparatedevis.ro

  •   2017-10-04
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.