Retete de toamna

#zacusca de ciuperci #zacusca de fasole #zacusca de peste # retete de zacusca #zacusca

3 retete de zacusca pe care trebuie sa le incerci si tu anul acesta

Zacusca de peste

Sursa foto: adevarul.ro

Ingrediente:

  • 2 kg de peste (dezosat si depielitat)
  • 1 kg de ceapa
  • 2 kg de ardei rosii
  • 1/2 kg de morcovi
  • 2 kg de rosii
  • 1/2 litri ulei
  • 1/2 lingura zahar
  • 200-250 ml otet
  • 1-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper boabe
  • 3 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienibahar

Cum se prepara:

Pune pestele la fiert in apa cu sare si otet. Daca acesta face spuma adun-o cu o spumiera si indeparteaz-o. Cand s-a fiert scoate pestele pe un platou si, daca este necesar, indeparteaza oasele. Toaca apoi pestele marunt.

Ardeii se coc si se toaca marunt, iar rosiile de se cojesc si se maruntesc foarte bine.

Toaca ceapa si da morcovul prin razatoare mica. Pune-le la calit in uleiul incins. Cand se inmoaie adauga condimentele si ardeii copti. Lasa-le sa se caleasca pana cand se inmoaie foarte bine. Cand ceapa este bine facuta adauga rosiile si zaharul. Adauga apa si lasa legumele sa fiarba foarte bine, pana cand sosul se leaga. La final adauga pestele, otetul, si usturoiul bine pisat. Lasa totul sa fiarba timp de 2-3 minute apoi stinge focul.

Pune zacusca in borcane curate ce se inchid ermetic. Deasupra adauga un strat subtire de ulei. Inchide borcanele etans si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei, sub un strat de paturi groase. Depoziteaza-le apoi in camara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Gingivitele la feline

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea, medic stomatolog

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului